In de jaren dat een stevige basis neergezet mag worden heb ik juist geleerd te overleven en me aan te passen.
Dat ik energetisch afgestemd was op energieën, zowel levend als overleden, was zo normaal voor mij dat het zelden ter sprake kwam.
Keer op keer trok ik dezelfde situaties aan waardoor ik in overlevingsstand bleef en waarbij ik me bleef aanpassen.

Pas toen mijn oudste werd geboren en zij mij spiegels voorhield moest ik wel naar mezelf kijken.
Ik ben bij verschillende coaches gaan mediteren, ontdekken wat die gevoeligheid inhoud en het belangrijkste, mezelf gaan leren kennen.


Ik wist dat ik zelf dit soort kinderen wilde gaan helpen. Vervolgens stortte ik me in allerlei opleidingen, kwam ik nóg dichter bij mijn ware ik, ging ik scheiden, dacht ik alle ballen in mijn eentje hoog te kunnen houden en eindigde dat jaar overspannen thuis.
Het heeft me zoveel gebracht. Ik ken de signalen van mijn lichaam, het is bijzonder te weten hoe je lichaam aan de bel trekt en zichzelf kan genezen. Als de bewoner de signalen maar herkent.


Doordat ik veel moeders en leerkrachten spreek gingen al de termen (hsp, add, adhd etc) me steeds meer tegenstaan. Helpt het het kind door te weten dat de problemen bij ADHD passen? Ik kijk liever naar de oorzaak en los vanuit hier het probleem op.

Dat is meteen heel kenmerkend voor mij, oorzaken opsporen. Al zolang ik me herinner ben ik onderzoekend ingesteld. Moest er iets uitgezocht worden stond ik vooraan de rij, maakt niet uit voor wat.


Ik word blij van oorzaken opsporen.


Al moet ik er generaties voor terug. Pas dan kun je wat mij betreft pas ook echt patronen doorbreken.
En dan van kind en ouder horen wat een positieve verandering en rust het heeft gebracht is de kers op de taart.

Verder word ik ook blij van leuke dingen doen met mijn 3 meiden. Regelmatig zijn we in de Drunense duinen te vinden met onze chihuahua’s. Ik houd van lekkere dingen bakken zoals koekjes en taarten en verder verslind ik boeken en mediteer ik regelmatig.
Hoe ik dat allemaal doe naast alle speelafspraakjes en sporten van mijn kinderen? Keuzes maken en balans is the key, maar ook ik heb dat moeten leren. Het mooie is dat iedereen het kan leren.
Hi, mijn naam is Christy!

Vroeger heb ik me vaak “anders” gevoeld, ik begreep mijn omgeving juist niet of ik voelde me onbegrepen. Zo ben ik bv. niet gevoelig voor trends, hypes of mode. Sterker nog, het geeft mij motivatie om het juist anders te doen. Tegenwoordig zeg ik steeds vaker; “als het merendeel naar links gaat, ben ik juist benieuwd wat er rechts is.”
Maar als kind val je er dan al snel een beetje buiten, en dat is iets wat je natuurlijk absoluut niet wilt.

Heb ik door mijn aanpassingsgedrag ‘verkeerde’ keuzes gemaakt? Absoluut! Maar dat maakt mij juist de persoon die ik vandaag de dag ben. Zo ben ik nog steeds niet gevoelig voor trends, maar ben ik daarnaast ook nog minder gevoelig geworden voor bijvoorbeeld status van functie of een titel.


In 2019 kwam ik terecht in een burn-out. Zeker niet leuk! Maar wel een duidelijk signaal en uitnodiging om het anders te gaan doen dan hoe ik alles op dat moment deed. Om op een duidelijke manier juist dichter bij mijn gevoel en mezelf te komen heb ik hulp gevraagd. De duidelijke en niet zweverige manier was voor mij heel belangrijk, ik blijf immers een analyticus ;-).

Door mijn persoonlijke ontwikkeling terug naar mijn gevoel, heb ik de stap genomen om juist datgene te gaan doen waar ik heel blij van word en juist een toegevoegde waarde kan zijn voor anderen.

Datgene doen waar ik blij van word, geeft mij de mogelijkheid en een ongekende innerlijke kracht om mezelf te blijven ontwikkelen. Persoonlijke ontwikkeling en (zakelijk) succes, gaan wat mij betreft hand in hand.  


De hoeveelheid burn-outs van deze tijd laat ons al zien dat we in grote aantallen niet datgene doen waar we echt blij van worden.
Met de ‘verkeerde’ maar goed bedoelde insteek (over)presteren en onuitgesproken verwachtingen zorgen ervoor dat we niet altijd ons eigen pad bewandelen.


Steeds meer hangt onze samenleving aan elkaar van prestaties.Maar aan de prestatie alleen kan je niet zien wat de moeilijkheid is geweest voor een persoon.
Iedere laag binnen onze bevolking hebben we heel erg hard nodig.
Iedere laag heeft absoluut een unieke toegevoegde waarde.
Iedere laag heeft een eigen verantwoordelijkheid te dragen.
Dat staat los van de prestatie die iemand heeft geleverd. Het is juist de waarde die je mag geven als iemand blij wordt van de geleverde prestatie. Want juist dat is: GOUD!